Tällä viikolla meille muutti pieni gerbiilinpentu, joka sai nimekseen Nappi. Nappi on black uros. Nappi löytyi Virkkalasta, Okalintu nimisestä eläinkaupasta. Sen perusväri ei nyt vauvana päätä huimaa, mutta luovutusikäisenä (~6vko) blackin värihän on huonoimmillaan. Tassuissa ja kurkussa sillä on kuitenkin vain pienet valkoiset merkit. Aika näyttää millaiseksi urooksi Nappi kasvaa.

Aurelién yllättävän poismenon vuoksi sen kämppis Tinella jäi yksin. Laitoin Tinellan totutukseen Viuhdin kanssa, sillä Viuhdin ja Asterixin totutus ei onnistunut. Asterix on toistaiseksi yksin, ja sillä on antibioottikuuri päällä korvatulehduksen vuoksi. Jos Tinellan ja Viuhdin totutus onnistuu, olisi se ensimmäinen vanhan naaraan ja uroksen lauma meillä.

Olen alustavasti sopinut astutuslainasta Ebenpuulle. Midgardsilasta olisi tulossa vierailemaan black pied uros Viuhuviiksen Kurnuttava jannu. Näin meille olisi tiedossa kaksi poikuetta keväällä (Bansku ja Floora myös)!

Lisäksi olen pohtinut lilac-linjan aloittamista yhdistämällä Sumuisten Vuorten Auringon (dove, tod. näk. cb) ja Midgard´s Kamferin (black). Jos Kamferi kantaa p:tä, saattaa yhdistelmästä tulla suoraan lilacia ja ainakin siitä tulee p:tä kantavia blackejä, jolloin seuraavassa sukupolvessa lilaciin yhdistettäessä tulisi myös tavoiteltua väriä ulos. Mutta toistaiseksi tämä projekti on ajatuksen tasolla.

414835.jpg
Kuvassa Aureliè, ehkä paras lemmikkigerbiili ikinä, jota kaipaamme kovasti. (c) Heidi Buddas