Sekä meidän Puolukan että lainanaaraan poikueet ovat nyt yli kaksiviikkoisia ja vaikka toinen elinviikko vaati molemmista poikueista yhden pennun hengen, voivat loput pennut nyt todella paksusti! :)

Kuin taikaiskusta on tullut aika jolloin pennut lähtevät pesästä tutkimaan ympäristöään. Pikkuiset tohottavat ympäri terraariota ja mönkivät pieni häntä tomerasti töpöttäen puruissa! Silmät ovat vielä pari päivää kiinni, mutta varmaankin perjantaihin mennessä kaikkien silmät ovat auenneet. Nyt olen laittanut juomapullon mahdollisimman alas, jotta pennnut ylettyvät halutessaan siihen ja laitan myös siemenseosta ja nameja puruihin, jotta pennut saavat jo maistella oikeaa ruokaa puruissa pyöriessään! :)

Suunnittelen lähteväni viikonlopuksi kotiin ja pohdin juuri, että otanko meidän potilaan mukaan, vai lopetanko sen antibioottikuurin ja jätän kotiin. Tiikerillä on vaikea korvatulehdus, ja sillä on nyt ollut antibioottikuuri päällä kaksi viikkoa. Sen pää on vieläkin pahasti vinossa, mutta muuten se jo vaikuttaa olevan paremmassa kunnossa.

Tiikeri on jo ilmeisesti tottunut tulehduksen aiheuttamaan tasapainon muutokseen ja pystyy jo liikkumaan melkein normaalisti pää vinossa. Todennäköisesti sen pää jääkin vinoon loppuiäksi. Tarkoitus oli vielä näyttelyttää Tiikeriä veteraaniluokassa, mutta näyttelyt saavat nyt sitten tältä herralta jäädä.

Todennäköisesti otan potilaan matkalle mukaan, jotta sen lääkerikuuria ei tarvitse lopettaa liian aikaisin. Pennut jäävät avokkini hoitoon, vaikka oma emohan niitä oikeasti hoitaa! :)

19217.jpg
Kuvassa ihan terve gerbiiili. :)