Nyt kun edessä on taas uusi vuosi uusine kujeineen, on ehkä hyvä hieman katsoa myös taaksepäin kulunutta vuotta. Vuosi 2005 toi Sumuisille Vuorille sekä iloja että suruja. Moni pieni ystävä nukkui pois, lämmöllä muistamme Cinderellaa, Carlosta, Neiti Miauta, Indianaa ja Mustia. Myös muuttoliikettä tapahtui, kun muutamat laumat lähtivät lemmikkikoteihin. Pusut ja halit heille kaikille! :)

Iloisia asioita tapahtui lähinnä vuoden lopulla, kun monien turhauttavien yritysten jälkeen meillä syntyi kaksi poikuetta! Myös muutamat astutuslainat onnistuivat! B-poikueesta voi lukea aiemmista kirjoituksistani, C-poikue syntyi 24.12. yhdistelmästä Sumuisten Vuorten Auer (black)-Hobitinkolon Estomanaus (nutmeg). Pesässä on neljä black pentua! Maailman paras joululahja! :)

Lisäksi tänään täytti kolme vuotta Tummakumman Akusti Suklaatryffeli, joka on siis sekä A-poikueen isä, että C-poikueen isoisä! Pitkästä aikaa kasvatusrintamalla näyttää siis valoisalta. Ongelmana blackin kasvatuksessa on kuitenkin edelleen perusväri, tai lähinnä sen puute. Hyvien kasvatuseläinten löytäminen on myös kiven alla. Tosin sekä Taikanaamion Jules että Sumuisten Vuorten Ametisti saivat tänä vuonna kaksi sertiä!

Isoin yllätys oli kuitenkin vuonna 2005 kun Hobitinkolon Borthand (kotoisasti Viuhti) voitti SummerWinnerin! Viuhti on upea ja ihana gerbiili, harmi vain että se on väriltään dove, eikä oikein sovellu käytettäväksi kasvatuksessani. Voi silti olla että teetän sillä yhden poikueen kotona, ihan vaan vaikka hakeakseni tyyppiä & kokoa.

Vuoteen 2006 suuntaan varovaisen optimistisena, kun nyt syntyneiden poikueiden kautta olen saanut uskoani gerbiileiden kasvattamisen mielekkyyteen takaisin. Toivon saavani aikaan nelisen poikuetta, black-black yhdistelmistä lähinnä. Gerbiiliharrastukseeni liittyy pelkän kasvattamisen lisäksi ensi vuonna myös yhdistyksen lehden toimittaminen, josta toivon selviytyväni kunnialla. Myöskin hallituspuuhat ainakin SKJL:n taholla kuuluvat kuvioon.

Iloista vuoden vaihdetta ja onnea uuteen vuoteen 2006 kaikille! :)

26467.jpg
Kuvassa komeilee kolmevuotias Akusti!