Tätä vuotta onkin jo ehtinyt vierähtää kokonainen kuukausi, ja C-poikue, joka syntyi jouluaattona, on kasvanut jo luovutusikäiseksi! Eilen erotin poikueen pojat uroslaumoihin, ja emo jäi tyttöjen kanssa yhteen. Emo ja naaraspennut ovat myynnissä yhdessä, samoin toinen uroksista B-poikueen poikasen kanssa.

Lisäksi huomasin viikonloppuna, että meillä astutettavana oleva yellow nutmeg naaras on todennäköisesti kantavana, joten näköjään Tiikeristä on vielä kolmevuotiaanakin isäksi! Loistavaa että saamme pitkäikäisistä eläimistä jälkeläisiä, kun paljon pelätään gerbiileiden keski-iän laskemista.

Black poikueita on odotettavissa loppukeväällä ja kesällä, kun naaraat ovat lähempänä puolen vuoden ikää. Taikanaamion Jules (ch) ja Sumuisten Vuorten Ametisti (2xsert) ovat käytettävät urokset. Naaraita ovat Hobitinkolon Minerva McGarmiva (SV Ametisti - Eksyneiden Jumala), Viuhuviiksen Griseldan Vietteys (VV Wiksu Willi - Jazirath´s Ramona) ja Midgard´s Kamferi (TKN Jules - J Ramona). Kaikki ym. yhdistelmät siis black & black. Varauksia otan vasta kun poikueet ovat syntyneet ja sukupuolet määritetty. Tosin yksi ennakkovaraus on TelQuessar kasvatukseen Ametistin jälkeläisestä! :)

Shawin jirdini Täysikuun Luumu on valitettavasti menettänyt yläetuhampaansa lopullisesti. Eli  shaweilla niin yleisiltä hammasvaivoilta ei meilläkään vältytty. Muuten Luumu voi oikein paksusti, puuro maistuu, eikä alahampaiden lyhennysleikkauskaan kauaa jaksa mökötyttää ukkoa! Se onkin hyvä, sillä leikkaus on taas reilun viikon kuluttua edessä. Olen silti surullinen että Luumulla on hammasvaivoja, sillä se on aina ollut aivan ihana lemmikki! Se kulkee mukana paidan taskussa tai istuu sohvalla rapsuteltavana. Kehoittaisin jokaista shawin hankkimista suunnittelevaa miettimään jotain muuta eläintä, ainakin kunnes näiden vakavien hammasvaivojen syy on saatu selvitettyä. Shawin sairastelu ottaa sydämen päälle ja raskaasti...

36609.jpg
Kuvassa Luumu pesämökkinsä edessä. (c) Heidi B.