Pienellä eläinmäärällä, ja nyt tarkoitan noin 15 yksilöä ja alle, kasvattaminen on ollut suunnitelmissani jo kauan. Eipä minulla koskaan mitään huimaa eläinmäärää olekaan ollut, mutta olen kuitenkin tietoisesti pyrkinyt gerbiileiden määrää vähentämään noin vuoden ajan.

Nyt kuitenkin jouduin kyseenalaistamaan pienellä eläinmäärällä kasvattamisen mielekkyyden, kun uros jonka varaan linjani jatkuminen oli jäänyt, ei tykännytkään astua naarasta. Yhden tai kahden eläimen varaan ei oikein voi kasvatustyötänsä jättää, näiden pallopäiden kanssa kun voi sattua melkein mitä vaan.

Jos eläinlääkiksen pääsykoe menee keväällä hyvin, tarkoittaa se sitä ettei minulla tule olemaan moneen vuoteen resursseja ylläpitää aktiivista kasvatusta. Kasvatusta varten kun tulisi lähes jatkuvasti olla hankkimassa uusia eläimiä, seuraamassa niiden kehittymistä ja näyttelyttämässä. Tällähetkellä meikäläisen rahkeet eivät sellaiseen riitä. Näyttää siis siltä, että olen vähitellen siirtymässä tavalliseksi lemmikinomistajaksi.

Tämän hetken kasvatussuunnitelma näyttää siis tältä:

Sumuisten Vuorten Banaanipuu (yellow fox) - Sumuisten Vuorten Floora (nutmeg), astutus helmi-maaliskuussa. Tämän jälkeen mitään todennäköisiä yhdistelmiä ei ole tiedossa.

Yrityksenä on ollut astuttaa Sumuisten Vuorten Ebenpuu (black) Hobitinkolon Borthandilla (dove), mutta vaikuttaa siltä että Borttiksen pentujentekoaika on jo ohi. Jos yhdistelmä onnistuu, on odotettavissa lemmikkipoikue. Ebenpuulle on ehkä kesällä tulossa uros lainaan, siitä lisää myöhemmin.

368721.jpg
Kuvassa Viuhuviiksen Whoopy Woo (c) Heidi Buddas